Filters

Filters

tot
1 product
Sorteer op
Sorteer op
Nopal Premium - Natuurlijk Presteren
Nopal Premium Neopuntia® cactusvezels

Wat is Nopal?

Nopal, ook wel de Opuntia cactus genoemd, komt van de Opuntia ficus indica. Deze cactus is afkomstig uit Mexico.

De bladeren worden al eeuwenlang gebruikt in de traditionele Mexicaanse keuken, waar ze gekookt, gegrild of rauw gegeten worden. De vruchten, ook wel bekend als "tunas," worden vaak in sap of jam verwerkt.

In Nopal supplementen worden voornamelijk de bladeren van de Opuntia cactus gebruikt. Deze bladeren bevatten de meeste voedingsstoffen, waaronder vezels, vitamines, mineralen en antioxidanten.

Waar zijn Nopal Supplementen goed voor?

Opuntia supplementen, oftewel Nopal, kunnen verschillende voordelen bieden:

1. Draagt bij aan een stabiele bloedsuikerspiegel *

De vezels in Opuntia helpen de opname van koolhydraten te vertragen, waardoor de bloedsuikerspiegel stabieler blijft zonder grote pieken en dalen. Dit kan bijdragen aan het behoud van een normale bloedsuikerspiegel. (1)

2. Ondersteunt een gezond cholesterolgehalte en goede werking van de darmen *

De vezels ondersteunen ook de normale cholesterolgehaltes en gezonde spijsvertering (door de werking van de darmen te ondersteunen). (1)

3. Draagt bij aan het verminderen van oxidatieve stress *

De polyfenolen in de bladeren van Opuntia, zoals flavonoïden en fenolzuren, werken als antioxidanten.

Anti-oxidanten kunnen vrije radicalen neutraliseren en bijdragen aan het verminderen van oxidatieve stress, wat gunstig is voor de algehele gezondheid. (2)

4. Kan helpen bij het behouden van een gezond vetpercentage * 

Er zijn aanwijzingen dat Opuntia vetten kan binden in de darmen, waardoor het lichaam minder vetten opneemt. Dit kan helpen bij het behouden van een gezond vetpercentage. (3)

Goed om te weten: Claims met (*) zijn gezondheidsclaims die nog in afwachting zijn van goedkeuring door de Europese autoriteiten.

Wat is het Neopuntia® Nopal Cactus extract?

Neopuntia® is het best onderzochte Nopal cactus extract ter wereld, ontwikkeld door het bedrijf Nexira. Dit extract staat bekend om zijn hoge kwaliteit en effectiviteit.

Duurzame productie - Nexira zet zich in voor duurzame productie en werkt samen met lokale boeren. Ze zorgen voor eerlijke prijzen voor de teelt van Nopal-cactussen, wat zowel de boeren als het milieu ten goede komt.

Betrouwbaar - Neopuntia® wordt gestandaardiseerd op een bepaalde hoeveelheid werkzame stof, wat betekent dat je elke dag dezelfde dosis van het extract krijgt. Het product voldoet aan strenge kwaliteitseisen, zodat je kunt vertrouwen op de consistentie en effectiviteit van het extract.

Nopal Premium met Neopuntia® en chroompicolinaat

Ons Nopal supplement bevat naast dit krachtige Opuntia extract ook een effectieve dosering chroompicolinaat.

Waarom chroom met Neopuntia?

Chroom is toegevoegd aan de formule omdat het, net als Nopal, helpt bij een stabiele bloedsuikerspiegel. 

Omdat je lichaam maar kleine hoeveelheden chroom uit je voeding kan opnemen, hebben we gekozen voor chroompicolinaat. Dit is een goed opneembare vorm van chroom die je lichaam effectief kan opnemen uit het supplement.

Deze combinatie maakt Nopal Premium een ideaal supplement dat niet alleen goed is voor een stabiele bloedsuikerspiegel, maar ook bijdraagt aan een gezonde spijsvertering en cholesterolgehalte.

Gebruikte bronnen:

  1. Chen, R., Ma, K., Li, S., Zhou, X., & Chen, H. (2023). Protective effects and mechanisms of opuntia polysaccharide in animal models of diabetes mellitus: A systematic review and meta-analysis. Journal Of Ethnopharmacology, 312, 116490. https://doi.org/10.1016/j.jep.2023.116490
  2. Marhri, A., Rbah, Y., Allay, A., Boumediene, M., Tikent, A., Benmoumen, A., Melhaoui, R., Elamrani, A., Abid, M., & Addi, M. (2024). Comparative Analysis of Antioxidant Potency and Phenolic Compounds in Fruit Peel of Opuntia robusta, Opuntia dillenii, and Opuntia ficus-indica Using HPLC‐DAD Profiling. Journal Of Food Quality, 2024(1). https://doi.org/10.1155/2024/2742606
  3. Onakpoya, I. J., O’Sullivan, J., & Heneghan, C. J. (2014). The effect of cactus pear (Opuntia ficus-indica) on body weight and cardiovascular risk factors: A systematic review and meta-analysis of randomized clinical trials. Nutrition, 31(5), 640–646. https://doi.org/10.1016/j.nut.2014.11.015